Voor wie is de fysiotherapeut?

Iedereen die klachten heeft aan het bewegingsapparaat kan terecht bij een fysiotherapeut. Dit kan zijn vanwege klachten bij bijvoorbeeld een houding of bij klachten tijdens een beweging wat problemen oplevert. Sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een “verkeerde” beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten, of weer aan het werk gaan. U leert hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

 

Hoe werkt het?

Tijdens de eerste afspraak volgt een vraaggesprek waarbij we inventariseren of uw klachten een indicatie zijn voor een fysiotherapie behandeling. Daarnaast wordt er een aantal vragen gesteld, die nodig zijn om te beoordelen of wij u zonder verwijzing in behandeling kunnen nemen. Er zijn namelijk aandoeningen welke voor een (groot) deel vergoed worden vanuit uw basisverzekering. Deze aandoeningen vind u op de niet limitatieve lijst met veelal chronische aandoeningen voor langdurige of intermitterende fysiotherapie. Samen kijken we dan of u hiervoor in aanmerking komt.

Op basis van het vraaggesprek en onderzoek stellen we met u een behandelplan opstellen. Dit is maatwerk. Wel werken veel fysiotherapeuten met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is elk mens weer anders. Elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders.

Het is ook mogelijk dat we u thuis komen behandelen wanneer daar een medische noodzaak voor is.

Een fysiotherapeut maakt gebruik van massage, fysiotechniek en oefentherapie. Ook geven de fysiotherapeut preventief advies en voorlichting. 

Tijdens het eerste consult streven wij er altijd naar u ook te behandelen.

Ook in 2019 hebben onze praktijken met alle zorgverzekeraars een overeenkomst.  Wij verzorgen voor u de declaraties naar uw zorgverzekeraar. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent reken wij geen extra kosten voor het eerste consult.

Wij willen een positieve bijdrage leveren aan bijvoorbeeld gezond bewegen, het terugdringen van ziekteverzuim en het voorkomen van blessures. Op die manier helpen wij u om uw lichaam zo goed mogelijk functionerend te houden. Uw lichaam verdient de beste behandeling.