Dwarslaesiezorg behoeft een bepaalde mate van expertise. Wij hebben ons daarom binnen Reade laten bijscholen t.a.v. kennis, transfers, de toepassing van elektrostimulatie en een stukje rolstoelvaardigheid. Ook letten we op eventuele ontwikkeling van decubitus. Is er sprake van decubitusvorming? Middels (Compex) electrostimulatie kunnen wij de kans op decubitusontwikkeling verkleinen. Met de juiste contacten binnen de verschillende revalidatiecentra kunnen wij extra hulp inschakelen. Ook letten wij samen met jou op de juiste zit- en lighoudingen.

Bij zowel een complete als een incomplete dwarslaesie kijken we vooral naar de mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. We stellen samen realistische doelen op op basis van de hoogte en mate/classificatie van de dwarslaesie. Voor de één betekent dit dat we het lichaam zo soepel en mobiel mogelijk kunnen houden middels mobilisaties en voor de ander kan het betekenen dat we met behulp van ons wandrek en loopbrug weer uit de stoel vandaan gaan komen.  

Thuis bezoek

Uiteindelijk bent u 30 minuten binnen in onze praktijk, maar de overige 23,5 uur van de dag thuis. We vinden het daarom belangrijk om 1 x bij u aan huis te komen en samen te kijken naar de mogelijkheden van training binnen uw eigen huis.

Deel dit: