Sportfysiotherapie

Naast reguliere fysiotherapie bieden wij ook sportfysiotherapie aan. Een sportfysiotherapie heeft een HBO master opleiding gehad na de opleiding fysiotherapie.

Sportfysiotherapeuten richten zich binnen de fysiotherapie geheel op blessures die ontstaan zijn door het beoefenen van sport. Nadat onze sportfysiotherapeut de oorzaak van de klacht heeft onderzocht wordt een behandeling gestart om de blessure te genezen. Daarbij geven sportfysiotherapeuten de cliënt begeleiding en advies om het sporten te kunnen hervatten en toekomstige blessures te voorkomen.

De sportfysiotherapeut kan u daarnaast ook helpen bij:

  • Het opstellen van een revalidatieschema
  • Het maken van een aangepast trainingsschema zodat kracht en conditie tijdens revalidatie zo veel mogelijk behouden blijven
  • Het aanbrengen van tape of brace
  • Preventie van sportblessures

Sportfysiotherapie is niet slechts voorbehouden aan topsporters, maar bedoeld voor iedereen die aan sport doet: op welk niveau dan ook, in welke sport dan ook. Klachten kunnen namelijk ook ontstaan door te weinig of verkeerd bewegen. De sportfysiotherapeut kan ondersteuning bieden door te werken aan verbetering van de conditie en belastbaarheid.

De tarieven voor sportfysiotherapie zijn gelijk aan de kosten voor reguliere fysiotherapie.

Deel dit: